186i-19251.jpg

Copy of Studio Three

186i-19251.jpg
186i-2014.jpg
186i-18952.jpg
186i-18761.jpg
186i-19271.jpg
186i-19801.jpg
186i-19751.jpg
186i-1823.jpg
186i-2021.jpg
186i-19611.jpg
DJA-309_Existing Plan.jpg
DJA-309_New Plan.jpg
DJA-309_Section.jpg

Studio Three / D’Arcy Jones Architects
Vancouver BC
2017
Complete
1000 SF

This renovation focused on building a sculptural light-filled liner inside a 106 year old space. With thrift, four layers of old construction and modifications were left untouched. All of the desks are simple glulam beams laid on their sides, all of the fixtures are custom made from raw steel, and the monolithic cabinetry is made from practical and cost-effective plastic laminate. The service spaces feel dark, hefty and crude, to contrast with the glowing, faceted and crisp work spaces.